넓적 당면 잡채 Japchae (vegetable, pork with glass noodle)
1. 소스 만들기(Sauce recipe)
설탕 25g, 간장 30ml, 참기름 15ml, 노두유 5ml, MSG 5g, 소금 5g, 다진마늘 3개를 넣고 잘 섞어줍니다.
Mix sugar 25g, soy sauce 30ml, sesame oil 15ml, dark soy sauce 5ml,MSG 5g, salt 5g, 3pc crushed garlic.
2. 당근 30g, 적양파 또는 양파 50g 을 채 썰어 줍니다. 시금치 30g
Julienne carrot 30g, onion or red onion 50g, and add spinach30g.
3. 돼지고기 60g 먹기 좋은 크기로 썰어줍니다.
Cut 60g of pork into bite-sized pieces.(Any kind of pork is fine. But not thick or big.)
4. 당면을 끓는 물에 12분 삶아 줍니다.
Boil the glass noodles in boiling water for 12 minutes.
5. 물은 버리고 찬물로 식혀주세요.
Throw away the water and cool it down with cold water.
6. 당면이 달라붙지 않도록 참기름 약간 넣고 섞어주세요.
Add a little bit of sesame oil to prevent sticking.
7. 팬에 오일을 조금 둘려줍니다.
Add a little bit of vegetable oil in the pan.
8. 고기를 넣고 구워줍니다.
Add pork and cook it first.
9. 후추로 간을 해줍니다.
Add some pepper.
10. 돼지고기가 다 익었을 때 당근과 양파를 넣고 약 3분 동안 익혀줍니다.
When the pork is done, add carrots and onions and cook for about 3 minutes.
11. 시금치도 넣어서 익혀줍니다.
Add spinach and cook it.
12. 당면과 만들어둔 소스를 넣고 볶아줍니다.
Add glass noodles and the sauce and stir-fry it.
BGM-Sunshine_Samba
휴일 한끼 Day off A Meal
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