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해산물 Sea food

[휴일한끼] 리얼 통 새우버거 shrimp burger (대체당 사용) Shrimp Burger (used alternative sugar)

youtu.be/Su9pJ6GP3R8

 

 

생 새우 120g을 다져주세요

Chop 120g of raw shrimp  

 

 

다진새우에 전분 20g, 치킨스톡가루 2g, 계란흰자 1개, 레몬즙 5ml, 소금, 후추약간 넣고 섞어주세요 (버거 2개분량)

Add 20g starch, 2g chicken stock powder, 1 egg white, 5ml lemon juice, salt and pepper to the chopped shrimp and mix (2 burger portion)

 

 

 

랩위에 새우반죽 60g 을 올려주세요 

Place 60g of shrimp dough on the wrap.

 

 

새우 2마리 (30g)을 올려주세요 

Place 2 shrimps (30g) on top

 

 

 

랩으로 잘 감싼후 냉동실에 1시간 얼려주세요

Cover well with plastic wrap and freeze in freezer for 1 hour

 

 

소스 만들기 

에리스리톨 5g (대체당분) 또는 설탕 5g, 스리라차 5g, 케찹 10g, 마요네즈 50g

 

Sauce recipe

Erythritol 5g  (alternative sugar) or 5g of sugar, Sriracha sauce 5g, Ketchup 10g, mayonnaise 50g

 

 

작은 식빵 2장 또는 큰 식빵 1장을 믹서기로 갈아 빵가루를 만들어 주세요 

Grind  2 small slices of bread or 1 large slice of bread and make bread crumbs 

 

 

계란 2개를 풀어주세요 (노른자 하나는 새우믹스에 썼던 계란의 노른자 사용)

Mix 2 eggs (one yolk is the one that was used for shrimp mix)

 

 

얼린 새우믹스를 밀가루 - 계란물 - 빵가루순으로 입혀주세요 

Put frozen shrimp mix in flour - egg mix - bread crumbs

 

 

 

 

180°C (356°F) 기름에 5분간 튀겨주세요 

Fry in 180°C (356°F) oil for 5 minutes

 

 

 

버터를 바른 팬에 빵을 구워주세요 

Bake bread on a buttered pan

 

 

만들어둔 소스를 빵에 발라주세요 

Spread the sauce on the bread

 

 

빵사이에 새우패티- 양상추-소스를 올려주세요

Place shrimp patties, lettuce, and sauce between the breads

 

 

 

 

 

 

 

맛있는 휴일보내세요 ^^

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

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휴일 한끼 Day off A Meal

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